Papilomul hipercheratozic .

Postat de: oncoteam_admin

Data: 9.09.20
Fără categorie 1

Hematoxilină-Eozină
Diagnostic de organ:
piele
Definiție:
 tumoră epitelială benignă, dezvoltată la nivelul epiteliului pavi-mentos cutanat sau mucos, precum și la nivelul epiteliului tranzițional alcăilor urinare.
Macroscopic:
 formațiune proeminentă, sesilă sau pediculată, bine delimi-tată, cu suprafața ușor neregulată, de culoare cenușie și consistență crescută.
Microscopic:
 tumora este constituită dintr-o proliferare de aspect papilar,reprezentată de axe conjunctivo-vasculare, tapetate de o proliferare a epi-teliului, produsă pe seama stratului spinos (acantoză), a stratului granulos(hipergranuloză), precum și a stratului cornos (hipercheratoză). Dacă lanivelul stratului cornos proliferat persistă nucleii, aspectul se numește pa-racheratoză. La nivelul stratului spinos îngroșat celulele sunt uniforme, deformă poligonală și nu se observă atipii, iar mitozele interesează de obiceidoar stratul bazal. Caracteristic papilomului este integritatea membraneibazale. La nivelul dermului subiacent, leziunea se însoțește de un infiltratinflamator limfo-plasmocitar.

 


Share

Lasa-ne un comentariu

  1. Bună, acesta este un comentariu.
    Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog vizitează ecranul Comentarii din panoul de control.
    Avatarele comentatorului provin din Gravatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *